rapporteren en presenteren


Stap 6A – Rapporteren

Tekst verwerken
Naast Microsoft Word bestaan er ook vele andere tekstverwerkingsprogramma’s die te gebruiken zijn om een verslag te schrijven.
Google Documenten
Apache Open Office Writer
LibreOffice Writer
Woordenwolk
Maak een woordenwolk die je als afbeelding in je onderzoeksverslag kunt opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een woordenwolk met de belangrijkste woorden die de opbrengsten van je onderzoek weergeven.
Woordwolk
Infographics
Wanneer je de informatie in je verslag met beelden wilt verduidelijken, kun je gebruikmaken van diverse programma’s.
Canva
Easel.ly
Piktochart


Stap 6B – Presenteren

Presentatievaardigheden oefenen
Er zijn vele filmpjes te vinden van deskundigen die je kunnen vertellen hoe je zorgt voor een goede presentatie. Maak gebruik van zoektermen als ‘presenteren’, ‘presentatievaardigheden’, en bekijk een aantal voorbeelden. Wees wel kritisch bij het bekijken van de filmpjes en beoordeel de betrouwbaarheid van de bron (zie bijlage C in het boek).
Presenteren
Animaties maken
In stap 6B in het boek staan verschillende presentatievormen beschreven. Wanneer je hierbij animaties wilt inzetten, kun je gebruikmaken van online toepassingen.
Powtoon
Scratch
Moovly
Presentaties maken
Naast Microsoft Powerpoint bestaan er ook vele andere presentatietools die te gebruiken zijn om een presentatie te maken.
Prezi
Office Sway
Google Slides
Apache Open Office Impress
LibreOffice Impress


Stap 6C – Ontwerpen

Ontwerptools gebruiken
Stap 6C in het boek beschrijft het ontwerpproces. Er bestaan verschillende digitale toepassingen waarmee je je ontwerp ruimtelijk kunt weergeven. Dit is echter niet bij alle ontwerpen mogelijk of functioneel.
SketchUp Make
Sculptris
123D
Websites ontwerpen
Er bestaan vele toepassingen voor het ontwikkelen van websites. Hieronder vind je enkele voorbeelden.
WordPress
Drupal
Joomla


Stap 6D – Evalueren

Evalueren met een enquête
Wanneer je anderen om feedback wilt vragen naar aanleiding van jouw onderzoek kun je ze vragen een aantal evaluatievragen te beantwoorden. Hiervoor zijn online hulpmiddelen beschikbaar.
Google Forms
Survey Monkey
EnqueteMaken.nu

Disclaimer

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail